De beste zorg nu bij u in de buurt
Monseigneur C. Veermanlaan 10, 1131 KH Volendam | Tel: 06 333 63 93 5

Wat is Fysiotherapie?

Fysiotherapeuten zijn de bewegingsexperts van het menselijk lichaam. Klachten aan dit bewegingsapparaat behandelen wij middels wetenschappelijk ondersteunde richtlijnen. We streven ernaar om de laatste wetenschap op het gebied van bewegingsapparaat gerelateerde klachten toe te passen in onze interventies en onderzoeken.

 

 

Wat moet ik meenemen naar mijn fysiotherapie afspraak?

Breng een van de volgende items met uw mee; ID-kaart, paspoort, rijbewijs of vreemdelingendocument. Hiermee kunnen wij u gemakkelijk declareren bij uw zorgverzekeraar. Indien u wenst kunt u ook anoniem worden behandeld. 

Hoeveel sessies zal ik nodig hebben?

Het aantal sessies verschilt per klacht, persoon en persoonlijke preferentie. Na een intake en onderzoek wordt de behandeling met u besproken en wordt ook rekening gehouden met uw persoonlijke verwachtingen en wensen.

 

Wat is een Fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut is een gediplomeerd beoefenaar van de fysiotherapie en in Nederland een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de vierjarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit.

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt gemakkelijk online boeken via ons overzichtelijke online agenda of u kan ons bereiken via telefoon of Whatsapp via Tel: 0316-33363935

Heb ik een verwijzing van de huisarts of specialist nodig?

In Nederland kunnen mensen sinds 1 januari 2007 rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben; voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

De behandelduur is afhankelijk van de fysiotherapeutische diagnose, uw persoonlijke wensen en andere factoren. Elk mens is verschillend en de verschillen kunnen op vele manieren de behandelduur inkorten of verlengen. In samenspraak met u zal samen met uw fysiotherapeut van Fysiotherapie van Vlaanderen een individueel behandelplan worden opgesteld om uw doelen te kunnen bereiken.

Een fysiotherapeut behandeld een weide range aan klachten aan het menselijk bewegingsapparaat en word dan ook wel niet voor niets de behandel expert van het menselijk bewegingsapparaat genoemd. Wij kunnen u onder anderen helpen bij rug- arm- nek- schouder- heup- knie- en enkelklachten, sport revalidatie, klachten preventie, artrose, obesitas etc. Maak bij twijfel gelijk een afspraak

Indien u aanvullend verzekerd bent worden u behandelingen bij Fysiotherapie van Vlaanderen altijd gedekt gezien wij bij alle zorgverzekeraars zijn aangesloten. Als u niet weet of u aanvullend verzekerd bent kunt u altijd bellen met u zorgverzekeraar of wij kunnen dit op de afspraak zelf voor u controleren. Wij kunnen niet zien hoeveel fysiotherapie behandelingen u al gehad heeft dit jaar. Indien u dit wilt weten dient u uw zorgverzekeraar te bellen.

Afspraken kunnen via de afspraak bevestigingsmail of ons telefoonnummer worden gewijzigd of geannuleerd. Let erop dat dit 24 uur van te voren dient te gebeuren, anders wordt de (gemiste) afspraak helaas alsnog in rekening gebracht.

Stel ons uw vraag

Voelt u zich a.u.b. vrij om uw vraag te stellen via de mail of telefoon. We zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.